Te figyelj már, hallottam erről a csajról, aki rohadt gazdag és közben kleptomán. Érted. Bármit megengedhetne magának, bármit, amit el tudsz képzelni, meg annak a sokszorosát. Erre mit csinál! Szeret lopni.

Ez egy betegség, nem döntés kérdése, nem?

Hát jó, igen. De érted. Milyen humora van már az életnek. Amúgy azt is hallottam, hogy kövér volt. Aztán hirtelen lefogyott. Kapott is apukától egy pár mellet, hogy szép legyen. Aki nagyon gazdag mindig a külsővel foglalkozik többet. Hogy néz ki, érted, meg hogy milyen autóval jár, milyen órája van, meg minden márkás legyen. Érted.

Hát ja. Gondolom. De honnan tudod? Ismered?

Ja nem. Csak követem a csajt az instán. Amúgy jól néz ki, meg minden. De azon, hogy kleptomán, azon kiégtem, hallod.

De azt gondolom nem rakja fel, hogy szeret lopni nem? Szóval honnan tudod?

Ja, azt nem. Hát ismerem az Istvánt a Ceglédi rendőrségen, azt ő mondta, hogy több ügye is van, meg hogy többször volt már előzetesben. Olyanokér’, hogy bemegy a zarába vagy mittomén hova, és lop. Pedig, megtehetné érted. De nem, hanem élvezi, hogy ellopja. Nem értem a gazdagokat. Én még nem hallottam olyat, hogy valaki szegény és kleptomán, érted. Akkor ez, hogy van. Mármint olyan van, hogy szegény és lop. De ez logikus, nem? Nincs valamid, de vágysz rá, akkor ellopod. Nem azt mondom, hogy rendben van, de valahol azér’ mégis érthető.

Hát nem tudom. Nem igazán látom a különbséget.

Mit nem látsz ezen? Egyértelmű.

Mindkettő lop, az meg még a Bibliában is benne van, hogy ne lopj.

Figyelj, van a gazdag, aki tele van lóvéval, aztán mégis lop, mert olyanja van, vagy mert beteg, hát te mondtad. Meg van a szegény, aki lop mert nincs neki. Azér’ van különbség, ha megnézed.

Valami biztos. De a lopás, az bűn. Mindegy miért.

Hát, nem tudom. Azért ha a szegény lop azt még meg tudom érteni. Persze vannak, ugye, akiknek a vérükben van. Érted. Höhö.

Értem. De figyelj. Mindenki lop. Csak van az a lopás, ami el van nézve. Az is lopás, ha letöltesz egy filmet, mert akkor ellopod a jogot vagy mit. Meg az is, ha nem adózol. Vagy ha visszapörgeted az autódban a kilométerórát mielőtt eladod. Nincs különbség.

Aha. Hát nem tudom. Na mindegy, mennem kell. Szevasz.